Godišnja skupština DVD Bilje

U subotu 22.1. održana je redovna godišnja skupština DVD Bilje. Zbog trenutne situacije i propisanih mjera od strane stožera CZ i HVZ-a skupština je održana zatvorenog tipa, bez nazočnosti gostiju iz dr. prijateljskih vatrogasnih društava.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD Bilje Dragutin Bilandžić, te nakon izbora radnog predsjedništva i utvrđivanja kvoruma podnesena su izvješća o aktivnosti društva te materijalno i financijskom poslovanju.

Zapovjednik DVD Bilje Franjo Pimpi naglasio je da su u odnosu na prethodnu 2020. godinu u prošloj imali 10-tak intervencija više. 20 požarnih i 9 tehničkih. Što se tiče financijskog izvješća utvrđeno je da se društvo odgovorno ponašalo, te uz sredstva koja su uplaćena iz proračuna Općine, DVD se prijavio i na druge natječaje županijske, državne na temelju čega je nabavljena nova osobna i skupna zaštitna oprema.

Najveći problem u radu društva i povećanom izdatku je stari vozni park na čija se održavanja troše značajna sredstva. Društvo trenutno broji preko 40 odraslih članova od kojih su 35 operativni, te 20-k djece.

Skupštini je nazočio županijski vatrogasni zapovjednik OBŽ Zdravko Cvenić i tajnik ŽVZ OBŽ Dorić. U svom obraćanju isti je pohvalio rad društva i obećao pomoć u ŽVZ u nabavci novog navalnog vozila. Igor Ružička predstavnik Općine Bilje, također je pohvalio rad društva kao i njegovu aktivnost na svim općinskim manifestacijama a posebno u radu sa djecom.

Skip to content