Osnivanje vatrogasne škole u Osijeku

Hrvatska vatrogasna zajednica, na temelju Zakona o ustanovama, Zakona o obrazovanju odraslih i Zakona o vatrogastvu, osnovala je Vatrogasnu školu-ustanovu za obrazovanje odraslih  Škola provodi programe prekvalifikacije za zanimanja vatrogasca/vatrogaskinje i vatrogasnog tehničara/vatrogasne tehničarke s odjeljenjima u Rijeci, Splitu i Zagrebu.

U skladu s politikom i ciljevima Hrvatske vatrogasne zajednice te potrebama za osposobljavanjem odnosno školovanjem za zvanje profesionalnog vatrogasca, postoji mogućnost otvaranja odjeljenja u Osijeku, odnosno u Osječko-baranjskoj županiji.

Vatrogasna zajednica OBŽ-a poziva sve zainteresirane kandidate iz vatrogasnih organizacija koji bi sudjelovali u programu prekvalifikacije za zvanje „vatrogasac“ ili „vatrogasni tehničar“.

Ukoliko bude dovoljno zainteresiranih uputit će se u proceduru postupak registracije Odjeljenja Vatrogasne škole te već ove 2020. godine u 9. mjesecu započeti s izvođenjem programa.

Više o uvjetima upisa i drugim informacijama možete vidjeti na https://www.hvz.hr/vatrogasna- škola i u Zakonu o vatrogastvu („Narodne novine“ 125/2019).

Skip to content